Toast Steak Tartaar
Met slechts een handvol ingrediënten maak je in een paar minuten deze klassieker helemaal zelf. Verse steak, fijngesnipperde ui, kappertjes en een eidooier: meer heeft het niet nodig. Heerlijk op een geroosterde boterham, als voorgerecht of lichte lunch. Eén hap en je waant je in een bistro. 🥩✨
Ingrediënten 2 personen
- 150 g verse steak (bijv, kogelbiefstuk van de slager)
- 1/2 sjalot fijn gesnipperd
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 eidooier
- 1 tl grove mosterd
- Paar druppels Worcestersaus
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 sneetjes brood
Bereiding
- Snijd de steak
Snijd de steak in fijn of draai door de gehaktmolen. - Meng de ingrediënten
Meng de steak met de ui, kappertjes, peterselie, grove mosterd, eigeel en Worcestersaus. - Breng op smaak
Breng op smaak met zout en peper. - Toast het brood
Toast de sneetjes brood goudbruin. - Serveer
Verdeel de steak tartaar over de toast. - Garneren
Besprenkel met wat olijfolie en serveer direct.