Toast Steak Tartaar

Met slechts een handvol ingrediënten maak je in een paar minuten deze klassieker helemaal zelf. Verse steak, fijngesnipperde ui, kappertjes en een eidooier: meer heeft het niet nodig. Heerlijk op een geroosterde boterham, als voorgerecht of lichte lunch. Eén hap en je waant je in een bistro. 🥩✨

Ingrediënten 2 personen

 

  • 150 g verse steak (bijv, kogelbiefstuk van de slager)
  • 1/2 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 eidooier
  • 1 tl grove mosterd
  • Paar druppels Worcestersaus
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 sneetjes brood

Bereiding

 

  1. Snijd de steak
    Snijd de steak in fijn of draai door de gehaktmolen.
  2. Meng de ingrediënten
    Meng de steak met de ui, kappertjes, peterselie, grove mosterd, eigeel en Worcestersaus.
  3. Breng op smaak
    Breng op smaak met zout en peper.
  4. Toast het brood
    Toast de sneetjes brood goudbruin.
  5. Serveer
    Verdeel de steak tartaar over de toast. 
  6. Garneren
    Besprenkel met wat olijfolie en serveer direct.