Tiramisu
Luchtige lagen mascarpone, sterke espresso, een vleugje cacao en dat perfecte evenwicht tussen romig en fris. Simpel, stijlvol en onweerstaanbaar lekker.
Ingrediënten
- 250g lange vingers
- 300ml sterke koffie, afgekoeld
- 500g mascarpone
- 150g suiker
- 4 eieren, gesplitst
- Cacaopoeder, voor bestrooien
- Optioneel: Amaretto of Marsala wijn
Bereiding
- Koffie voorbereiden
Zet sterke koffie en laat deze afkoelen. Voeg eventueel Amaretto of Marsala toe. - Eieren scheiden
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een licht en romig mengsel. - Mascarpone toevoegen
Voeg de mascarpone toe aan het eidooier mengsel en roer tot een gladde crème. - Eiwitten kloppen
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarpone mengsel. - Lange vingers dopen
Doop de lange vingers kort in de afgekoelde koffie en bedek de bodem van een schaal. - Crème aanbrengen
Verdeel de helft van de mascarponecrème over de lange vingers. - Herhalen
Herhaal de lagen: lange vingers gedoopt in koffie, gevolgd door de rest van de crème. - Opstijven
Dek de tiramisu af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, of het liefst een hele nacht. - Afwerken
Bestrooi de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.
Serveer met:
- Een kopje espresso
- Amaretti koekjes