Tiramisu

Luchtige lagen mascarpone, sterke espresso, een vleugje cacao en dat perfecte evenwicht tussen romig en fris. Simpel, stijlvol en onweerstaanbaar lekker.

Ingrediënten

 

  • 250g lange vingers
  • 300ml sterke koffie, afgekoeld
  • 500g mascarpone
  • 150g suiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • Cacaopoeder, voor bestrooien
  • Optioneel: Amaretto of Marsala wijn

Bereiding

 

  1. Koffie voorbereiden
    Zet sterke koffie en laat deze afkoelen. Voeg eventueel Amaretto of Marsala toe.
  2. Eieren scheiden
    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een licht en romig mengsel.
  3. Mascarpone toevoegen
    Voeg de mascarpone toe aan het eidooier mengsel en roer tot een gladde crème.
  4. Eiwitten kloppen
    Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarpone mengsel.
  5. Lange vingers dopen
    Doop de lange vingers kort in de afgekoelde koffie en bedek de bodem van een schaal.
  6. Crème aanbrengen
    Verdeel de helft van de mascarponecrème over de lange vingers.
  7. Herhalen
    Herhaal de lagen: lange vingers gedoopt in koffie, gevolgd door de rest van de crème.
  8. Opstijven
    Dek de tiramisu af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, of het liefst een hele nacht.
  9. Afwerken
    Bestrooi de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Serveer met:

  • Een kopje espresso
  • Amaretti koekjes