Romige Indiase Kip

Op zoek naar een gerecht dat comfort food en een Indiase twist combineert? 
Deze Romige Indiase Kip brengt sappige kippendijen, romige saus, champignons en een vleugje honing samen in één pan 
Lekker met paratha of rijst voor het ultieme smaakmoment!

Ingredienten

Kip & marinade
• 600 g kippendijen, in grove stukken
• 4 g knoflookpoeder
• 4 g uienpoeder
• 1 g gedroogde peterselie
• 2 g cayennepeper
• 2 g zwarte peper
• 1 el olijfolie

Saus
• 250 gr Champignons
• 5 g garam masala
• 1 laurierblaadje
• 1 kippenbouillonblokje
• 100 ml gezeefde tomatensaus
• 75 ml water
• 100 ml ongeklopte slagroom
• 20 g honing
• 1 el limoensap

Extra
• Paratha, naanbrood of rijst
• Verse peterselie voor garnering



Bereiding

Bereidingswijze
1. Marineer de kip: Meng de kippendijen met knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie, cayenne, zwarte peper en 1 el olijfolie. Laat minstens 20 minuten intrekken.
2. Bak kip en champignons: Verhit een pan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze licht kleuren.
3. Maak de saus:
• Voeg garam masala toe en roer kort door.
• Schenk de gezeefde tomaat, water en honing erbij. Verkruimel het bouillonblokje en leg de laurier in de pan.
• Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
4. Afmaken: Roer de slagroom en limoensap erdoor en laat nog 5–10 minuten zacht inkoken tot de kip gaar is en de saus romig.
5. Serveren: Verwijder het laurierblaadje. Serveer met paratha, naanbrood of rijst en garneer met verse peterselie.