Pulled chicken

Sweet & Sticky BBQ Pulled Chicken 🔥

De perfecte combo van grillen, slow-garen en een sticky saus die alles bij elkaar brengt.

Eerst een uurtje marineren, dan kort aan grillen en daarna laat je de BBQ het werk doen.

Sappig, zoet, smoky en onweerstaanbaar lekker.

Bewaar dit recept – dit wil je vaker maken. 

Ingredienten 4 personen

 

  • 800 g kipdijfilet
  • Favoriete kiprub naar smaak
  • 400 ml BBQ-saus
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml honing

 

Bereiding

 

Marineren

  1. Wrijf de kipdijfilets in met een royale laag rub.
  2. Dek af en laat 1 uur marineren in de koelkast zodat de smaken diep intrekken.

 

Aangrillen op de BBQ

 

  1. Verhit de BBQ tot 180°C (indirect + direct zone).
  2. Grill de kipdijfilets eerst kort direct aan beide kanten voor mooie grillstrepen en extra smaak.
  3. Leg ze daarna klaar voor de gietijzeren pan.


Saus voorbereiden

Meng in een gietijzeren pan:

  • BBQ-saus
  • ketjap
  • honing
    Roer tot een gladde, dikke glaze.

 

Garen in de pan (BBQ – 180°C)

 

  1. Leg de gegrilde kip in de saus in de gietijzeren pan.
  2. Plaats de pan op de BBQ op indirect vuur.
  3. Gaar de kip 1 uur met de deksel op de BBQ.
  4. Na 30 min: kip omdraaien en door de saus halen.

 

 

Rust + pullen

  1. Haal de pan van de BBQ en laat de kip 10 minuten rusten.
  2. Trek de kip met twee vorken tot zachte pulled chicken.
  3. Schep alles goed door de warme sticky saus.


 

 

 

🍽 Culinair met Claire serveertips

 

  • Op mini brioche buns + frisse coleslaw.
  • In soft taco’s met limoen en koriander.
  • Op een bordje als BBQ-amuse met maiscrème.