Profiteroles a la Rudolph

Profiteroles à la Rudolph van Veen
Zachte soesjes, romige vulling en een rijke chocoladetopping. Klassiek, smaakvol en onweerstaanbaar.

 

Ingrediƫnten

Voor de soesjes:

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 100 g bloem (gezeefd)
  • 4 eieren
  • mespunt zout

Voor de vulling:

  • 600 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 tl vanille-extract

Voor de chocoladeglazuur:

  • 100 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 30 g boter
  • 300 g pure chocolade

 

Bereiding

     

    Stap 1: Soesjes maken

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Breng water, melk en boter aan de kook in een pan.
    3. Zeef de bloem boven de pan en voeg alles in één keer toe.
    4. Laat het deeg 2 minuten garen en voeg daarna een mespunt zout toe.
    5. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, goed roerend na elk ei, tot een glad deeg.
    6. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
    7. Zet de oven terug naar 160°C zodra de soesjes erin gaan. Bak 40–45 minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn.
    8. Laat de soesjes volledig afkoelen op een rooster.

     

    Stap 2: Vulling maken

     

    1. Klop de slagroom met suiker en vanille-extract stijf.
    2. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit de vulling in de afgekoelde soesjes of snijd ze horizontaal door en vul ze.

     

    Stap 3: Chocoladeglazuur maken

    1. Verwarm melk, slagroom, suiker en boter in een pan op laag vuur tot de boter gesmolten is en de suiker is opgelost.
    2. Haal van het vuur en voeg de pure chocolade toe.
    3. Mix de chocolade met een staafmixer tot een glad en glanzend glazuur.
    4. Doop de bovenkant van de soesjes in de chocolade of lepel het eroverheen.