Profiteroles a la Rudolph
Profiteroles à la Rudolph van Veen
Zachte soesjes, romige vulling en een rijke chocoladetopping. Klassiek, smaakvol en onweerstaanbaar.
Ingrediƫnten
Voor de soesjes:
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 g boter
- 100 g bloem (gezeefd)
- 4 eieren
- mespunt zout
Voor de vulling:
- 600 ml slagroom
- 75 g suiker
- 1 tl vanille-extract
Voor de chocoladeglazuur:
- 100 ml melk
- 100 ml slagroom
- 50 g suiker
- 30 g boter
- 300 g pure chocolade
Bereiding
Stap 1: Soesjes maken
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng water, melk en boter aan de kook in een pan.
- Zeef de bloem boven de pan en voeg alles in één keer toe.
- Laat het deeg 2 minuten garen en voeg daarna een mespunt zout toe.
- Haal de pan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, goed roerend na elk ei, tot een glad deeg.
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de oven terug naar 160°C zodra de soesjes erin gaan. Bak 40–45 minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn.
- Laat de soesjes volledig afkoelen op een rooster.
Stap 2: Vulling maken
- Klop de slagroom met suiker en vanille-extract stijf.
- Vul een spuitzak met de slagroom en spuit de vulling in de afgekoelde soesjes of snijd ze horizontaal door en vul ze.
Stap 3: Chocoladeglazuur maken
- Verwarm melk, slagroom, suiker en boter in een pan op laag vuur tot de boter gesmolten is en de suiker is opgelost.
- Haal van het vuur en voeg de pure chocolade toe.
- Mix de chocolade met een staafmixer tot een glad en glanzend glazuur.
- Doop de bovenkant van de soesjes in de chocolade of lepel het eroverheen.