Home Made Pesto

Met slechts een handvol ingrediënten maak je in een paar minuten deze klassieker helemaal zelf. Verse basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie: meer heeft het niet nodig. Heerlijk door een kom verse pasta, op een knapperig stukje brood of als smaakmaker bij gegrilde groenten. Eén lepel en je waant je in Italië. 🌿✨

Ingrediënten

 

  • 50 g verse basilicum
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • Zout en peper naar smaak

Optioneel: een snufje citroenrasp

Bereiding

 

  1. Rooster de pijnboompitten
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  2. Meng de ingrediënten
    Doe de basilicum, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine of blender.
  3. Maal fijn
    Maal de ingrediënten fijn tot een grove pasta.
  4. Kaas en olie toevoegen
    Voeg de Parmezaanse kaas toe en schenk langzaam de olijfolie erbij terwijl de machine draait.
  5. Breng op smaak
    Breng de pesto op smaak met zout, peper en eventueel een snufje citroenrasp.
  6. Bewaren
    Schep de pesto in een schoon potje en bedek met een laagje olijfolie. Bewaar in de koelkast.
  7. Serveren
    Serveer de pesto met pasta, brood of als smaakmaker bij andere gerechten.

Serveer met:

  • Pasta
  • Brood
  • Gegrilde groenten