Home Made Pesto
Met slechts een handvol ingrediënten maak je in een paar minuten deze klassieker helemaal zelf. Verse basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie: meer heeft het niet nodig. Heerlijk door een kom verse pasta, op een knapperig stukje brood of als smaakmaker bij gegrilde groenten. Eén lepel en je waant je in Italië. 🌿✨
Ingrediënten
- 50 g verse basilicum
- 30 g pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 125 ml olijfolie extra vierge
- Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje citroenrasp
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen. - Meng de ingrediënten
Doe de basilicum, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine of blender. - Maal fijn
Maal de ingrediënten fijn tot een grove pasta. - Kaas en olie toevoegen
Voeg de Parmezaanse kaas toe en schenk langzaam de olijfolie erbij terwijl de machine draait. - Breng op smaak
Breng de pesto op smaak met zout, peper en eventueel een snufje citroenrasp. - Bewaren
Schep de pesto in een schoon potje en bedek met een laagje olijfolie. Bewaar in de koelkast. - Serveren
Serveer de pesto met pasta, brood of als smaakmaker bij andere gerechten.
Serveer met:
- Pasta
- Brood
- Gegrilde groenten