Carpaccio Deluxe

Knapperig bladerdeeg, romige truffelmayo, zachte carpaccio-laagjes, frisse rucola, pijnboompitten, Parmezaan en als finishing touch: balsamico kaviaar.

Een gerecht dat er uitziet alsof je uren bezig bent geweest… maar het is zó eenvoudig.

Perfect voor etentjes, feestdagen of gewoon omdat je zin hebt in iets heel lekkers. 🤍

 🥩✨

Ingrediënten 2 personen

 

  • 8 uitgestoken rondjes bladerdeeg 
  • Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • 300 g carpaccio
  • 6 el truffelmayonaise
  • 2 grote handen rucola
  • 150 g cherrytomaatjes, in partjes
  • Komkommersliertjes van ½ komkommer
  • 2 el kappertjes
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • Parmezaanse kaasflakes
  • Balsamico parels / balsamico kaviaar

 

Bereiding

 

  1. Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven op 200°C.
  2. Bladerdeegrondjes voorbereiden
    • Steek 8 rondjes uit bladerdeeg.
    • Prik er met een vork gaatjes in.
    • Bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout.
    • Leg ze tussen twee bakplaten zodat ze mooi plat blijven.
  3. Bakken
    Bak de rondjes 10–12 minuten tot goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  4. Toren opbouwen – laag 1
    Per persoon:
    • Bladerdeegrondje
    • Dun laagje truffelmayo
    • Rucola
    • Carpaccio
    • Tomaatjes
    • Komkommersliertjes
    • Kappertjes
    • Pijnboompitten
    • Parmezaanse kaas
    • Peper & zout
  5. Tweede bladerdeegrondje erop
    Plaats het tweede rondje voorzichtig bovenop.
  6. Bovenlaag – luxe afwerking
    Herhaal op de bovenzijde een kleine, verfijnde versie van de toppings:
    • Heel klein beetje truffelmayo
    • Mini handje rucola
    • Paar reepjes carpaccio
    • Mini tomaatjes / komkommersliertjes
    • Snufje kappertjes
    • Paar pijnboompitten
    • Flakes Parmezaan
    • Eindigen met een mooie lepel balsamico kaviaar als elegante topper
  7. Serveren
    Serveer direct zodat alles knapperig