Broccoli Aardappel Soep

Deze romige broccoli-aardappelsoep is een heerlijk gezond gerecht dat snel op tafel staat. Met zachte aardappels, frisse broccoli en een vleugje room krijg je een volle, fluweelachtige soep die perfect past bij lunch of diner. Eenvoudig te maken, maar boordevol smaak – ideaal om jezelf of je gezin mee te verwennen.

Ingredienten

 

  • 500 g broccoli
  • 4 middelgrote aardappels (ca. 500 g), geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie of boter
  • 100 ml room (optioneel, voor extra romigheid)
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel een snufje nootmuskaat

 

Bereiding

 

  1. Verhit de olijfolie of boter in een soeppan.
  2. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort mee.
  4. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Voeg de broccoli toe en laat 15–20 minuten zachtjes koken tot de aardappel en broccoli gaar zijn.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Voeg room toe als je de soep extra romig wilt en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
  8. Serveer warm met een scheutje room of wat croutons.