Chocolademousse
Ontdek mijn Chocolademousse recept! Hier vind je een eenvoudig te volgen recept met een foto, zodat je thuis deze klassieker met een culinaire touch kunt maken. Perfect als dessert voor elke gelegenheid. Probeer het nu zelf!
Ingredienten
Voor 4 personen:
• 200 g pure chocolade (70% cacao)
• 4 eieren, gesplitst
• 60 g suiker
• 160 ml slagroom
• 2 tl vanille-extract
• 200 g frambozen
• Amandelkrokant (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
Bereiding
1. Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.
2. Klop de slagroom met 1 tl vanille lobbig.
3. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop tot glanzend geheel.
4. Roer de eidooiers door de chocolade.
5. Spatel eerst de slagroom, dan de eiwitten erdoor. Laat minimaal 4 uur koelen/opstijven!
6. Verdeel over glaasjes met frambozen ertussen en erbovenop.
7. Garneer met stukjes amandelkrokant.
💡 Tip: maak de mousse ’s ochtends, dan is hij ’s avonds perfect op smaak.